AcasaAcasa  CalendarCalendar  FAQFAQ  CautareCautare  MembriMembri  GrupuriGrupuri  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  

Distribuiţi | 
 

 Regulament LIDERI

In jos 
AutorMesaj
Admin
Admin


Mesaje : 39
Data de înscriere : 16/12/2015

MesajSubiect: Regulament LIDERI   Mier Dec 16, 2015 6:42 pm

Reguli & informatii pentru factiuni

Regulile liderilor se aplica si subliderilor, liderul are datoria de a instiinta subliderul cu referire la aceste reguli.
Liderul raspunde de orice actiune (ex.: /invite, FW) gresita pe care subliderii o fac.

Dupa importanta lor, regulile sunt structurate pe urmatoarele categorii:

Reguli demitere

- se poate scoate un membru din factiune doar daca a incalcat regulamentul general sau regulamentul intern al factiunii.
Daca a facut DM / injurat / incalcat regulamentul serverului in orice fel, chiar daca acesta a avut sau nu a avut vechime in factiune, se poate scoate din factiune sau i se poate acorda faction warn (FW), in functie de situatie.


ex. de greseli interioare:
- News Reporter: /news scris gresit
- departamente: acordare unui wanted gresit, arestarea unui robber
- School Instructor: acordarea licentelor fara teste

- mafii: neprezentare la WAR

- neprezentare la sedinta
- cearta cu un membru din factiune,
- spam pe chatul familiei (repetarea unui mesaj de minim 3 ori)
- ironizarea factiunii
- raport de activitate incomplet
- inactivitate mai mare de 3 zile (72 ore)

- Se poate scoate un membru fara faction punish doar daca acesta are o vechime mai mare de 14 zile (2 saptamani) in factiune.
Sub nicio forma nu se scoate fara faction punish daca nu are cele 14 zile.


- daca a incalcat reguli minore din factiune si are cele 14 zile vechime, se poate scoate fara faction punish.
- daca nu a incalcat nicio regula cat timp era in factiune, dar si-a depus cererea de demitere si are 14 zile in factiune, acesta se scoate fara faction punish.


- Se scoate un membru cu 40 faction punish daca nu are cel putin 14 zile de cand este in factiune, dar doar daca a incalcat reguli clare din regulament, sau daca are 14 zile si a incalcat regulile serverului in mod intentionat sau neintentionat (ex.: a facut DM, a injurat, a dat /news total aiurea, etc.).
- Pentru orice demitere (/uninvite) este nevoie de un motiv clar si de dovezi existente, in cazul unei plangeri. Daca liderul nu aduce nicio dovada, acesta o sa fie sanctionat.
- Playerii banati pot fi demisi doar dupa 3 zile de la primirea banului, pentru inactivitate. Daca nu aveau 14 zile in factiune in momentul banului vor fi demisi cu FP, daca aveau 14 zile in momentul primirii banului vor fi demisi fara FP. Motivul de demitere va fi 'banat', nu 'inactiv', 'inactivitate' sau altceva.
- Playerii banati care fac cerere de demisie vor primi uninvite cu motivul 'banat'.
- Nu se sanctioneaza membri cu 'avertisment verbal' pentru incalcari clare din regulament. ex.: DM, wanted dat fara dovezi, insulte.
Se sanctioneaza cu FW/demitere, avertismentul verbal este aproape egal cu 0 si trebuie dat doar in cazuri foarte rare (gen pentru limbaj nu foarte grav, ex. 'noobul dreaq'), sau pentru comportament (ex.: a blocat Pay'N'Spray-ul).
- atunci cand factiunea nu are lider, subliderul nu are voie sa sanctioneze membrii, se aplica regula din regulament server.
Spoiler- WAR: nu aveti voie sa parcati masinile personale in zona de WAR doar pentru a forma o 'baricada', si nici sa le spuneti celorlalti din factiune sa o faca. Cei care sunt prinsi ca parcheaza masini in zona de WAR sunt sanctionati cu warn de catre un admin.
- cand cineva iese dintr-o factiune (indiferent cum), nu mai poate intra in aceasi factiune pentru minim 10 zile.
Regula asta se aplica doar daca erati lider cand acel membru a iesit din factiune.

Reguli pe forum

- doar liderul este in masura sa ia o decizie in legatura cu un membru, asa ca e de preferat sa raspunda doar el in topicul unde se fac plangerile catre membri & topicul de aplicatii.
- liderul raspunde la toate reclamatiile facute impotriva unui sublider.
- se pune pe blacklist doar pe baza unor dovezi, si doar pentru motive clare precum DM sau insulte/jigniri grave. Nu aveti voie sub nicio forma sa inventati un motiv pentru a pune pe cineva pe BlackList. Pentru orice alt motiv acestuia i se face o plangere pe forum.
- liderii nu pot accepta in factiune playerii ce sunt pe blacklist-ul factiunii pentru care aplica.
- playerii ce fac parte dintr-o factiune si sunt pe blacklist-ul altei factiuni sunt obligati sa plateasca blacklist-ul altfel vor fi demisi cu FP. liderul factiunii pe care este in blacklist un player trebuie sa contacteze liderul factiunii din care face parte playerul pentru a-l informa ca are un player in factiune ce se afla pe blacklist-ul altei factiuni.
- cei care nu au minim 7 zile in factiune nu pot depunde o cerere de inactivitate. Liderul e liber sa decida daca adauga sau nu aceasta regula in regulamentul intern al factiunii lui.
- cei care fac parte dintr-o factiune si primesc sau ofera bani / bunuri pentru a evita o reclamatie facuta impotriva lor pe forum o sa fie sanctionati cu FW si warn de la un admin.

- Un lider este obligat sa recruteze cel putin un membru intr-un interval de 3 zile daca are cel putin 3 locuri libere in factiune.
Spre ex. daca un lider are 7 membri din 10, acesta este obligat sa recruteze cel putin 1 membru in cel putin 3 zile, altfel o sa fie sanctionat.
Regula se aplica dupa cel putin 5 zile de vechime pentru liderii noi.
- Daca liderul este inactiv o perioada, subliderul trebuie sa recruteze in locul sau.

Dupa ce sunteti acceptati intr-o factiune trebuie sa sustineti un test cu intrebari legate in principal de regulamentul intern/general al factiunii.
Testele care se dau pentru a intra in factiune trebuie sa fie cat mai complexe, sa contina cel putin 15 intrebari.
Testele sunt obligatorii inainte de /invite, liderul are datoria de a se asigura ca cei care intra in factiune sunt testati.
Cei care se ocupa de teste trebuie sa detina minim rank 5.

Alte reguli

-Un lider trebuie sa stea minim 30 de zile cu functia obtinuta iar daca renunta inainte de acest termen acesta va primi 100 faction punish.
Inainte de a aplica pentru aceasta functie, gandeste-te de 2 ori inainte, pentru ca daca renunti repede, pe langa FP-ul primit, sansele tale pe viitor la o astfel de functie devin inexistente. Nu ne plac liderii care renunta repede, ne incurca si pe noi, incurca si o factiune intreaga.
Aici este inclusa si situatia in care iti este luata functia dupa mai putin de 15 de zile din diferite motive (incalcari din regulament, inactivitate mare, etc.).
Liderii cu mai multe cereri de inactivitate pot primi uninvite cu 100FP si daca au 30 zile in factiune. Ex: daca un lider are 31 zile in factiune si are cereri de inactivitate pentru 7 zile, acesta va primi uninivite cu 100FP.


- este interzis sa schimbati subliderii des. Puteti schimba un sublider dupa minim 3 zile, si doar 1 sublider in decursul a 15 zile.
- cand este ales un nou lider la o factiune, zilele necesare membrilor pentru rank up o iau de la 0, indiferent de rank-ul detinut de un membru.
de ex.: Kazimir. are rank 3, si este ales un nou lider. Pentru a primi Kazimir. rank 4, acesta are nevoie de 7 zile vechime, incepand din ziua noului lider ales.
- banii din seif se folosesc pentru a plati salarii saptamanale membrilor din factiune.
- la /uninvite se pune doar motivul, fara alte cuvinte de genul "bafta", etc. Ex. de uninvite corect: cerere demisie.

- liderii au la dispozitie 72 de ore sa raspunda la o reclamatie, dar trebuie sa incerce sa raspunda in mai putin de 48 ore; liderii ce nu raspund la reclamatii in 72 de ore vor fi sanctionati cu warn la lider.
- toti playerii din factiune cu rank 1-4 au obligatia de a posta un raport de activitate, exceptie facand playerii ce au cerere de inactivitate si adminii.
- liderii ce gresesc motivul pentru uninvite vor fi sanctionati cu AV sau warn la lider, in functie de situatie.
- liderii ce schimba rank-ul unui player inainte de uninvite pentru ca acesta sa apara cu rank mai mare vor fi sanctionati cu 100FP si uninvite din factiune.

Reguli obtinere rank
Sunt determinate zilele minime pentru a putea acorda rank up, dar nu si zilele maxime. Liderul poate acorda rank up cand considera ca merita membrul sau.

- rank 1 se primeste automat cand intrati intr-o factiune.
- rank 2 se poate primi doar dupa minim o saptamana de la intrarea in factiune.
- rank 3 se poate primi dupa minim o saptamana de la acordarea rank-ului 2.
- rank 4 se poate primi dupa minim o saptamana de la acordarea rank-ului 3.
- rank 5 se poate primi dupa minim o saptamana de la acordarea rank-ului 4.
- rank 6 este subliderul.

Factiunile pasnice, departamentele si Hitman Agency pot avea 2 sublideri. Alegerea unor 2 sublideri este optionala.
Mafiile pot avea un singur sublider.
Subliderul este ales de lider, si ii poate acorda acest rank (rank 6) in orice moment.

Daca un membru primeste FW in acest timp, perioada minima se prelungeste cu inca o saptamana pentru fiecare FW primit.


ex.: daca un membru are rank 1, 2 saptamani in factiune si a primit un FW, va putea primi rank 2 la 7 zile de la ultimul FW.
ex. #2: daca un membru a luat rank 2, iar o zi dupa a primit 2x FW, acesta va putea primi rank 3 dupa minim 2 saptamani.
ex. #3: daca un membru a luat rank 4 iar dupa 1 zi a luat 1 FW acesta va putea primi rank 5 dupa minim 14 zile de la data primirii acelui FW.
ex. #4: daca un membru a luat rank 5 si dupa 7 zile a primit FW va putea primi rank up dupa minim 7 zile de la data primirii acelui FW.[/spoiler]
-regula aceasta se aplica la orice rank 1-5 (7 zile intre rank 4 si 5 + 7 zile pentru FW-ul primit).


Reguli stergere FW-uri / AV-uri

- un FW se poate sterge dupa ce acel membru primeste rank up, sau dupa 7 zile de la primirea lui, in caz ca nu a primit alt FW intre timp.
- liderii nu au voie sa ceara bani pentru a sterge FW-uri. Se sanctioneaza cu warn la lider.
- liderii nu au voie sa amane acordarea unui FW pentru a evita demiterea unui membru. Se sanctioneaza cu warn la lider.
- un AV expira cand acel membru primeste al 2-lea AV. La 2/2 AV-uri, membrul primeste un FW si AV-urile expira.

Reguli activitate lider

- liderii trebuie sa joace minim 10 ore in ultimele 7 zile (aprox. o ora si 30 de minute pe zi, fara timpul AFK).
Cei care joaca mai putin de atat sunt considerati inactivi si risca sa piarda functia pentru inactivitate.

- liderii care nu intra pe server timp de mai mult de 4 zile risca sa piarda functia pentru inactivitate, indiferent ca au o cerere de inactivitate sau nu.
O factiune nu poate sta fara lider prea multe zile.


1. Se sanctioneaza cu LW (Leader Warn) urmatoarele situatii:

1.1. Acceptarea unui membru în factiune fara cerere, cu BL(black list) sau fara poza cu /stats.
1.2. Acceptarea unui membru care nu are lvl minim necesar factiunii.
1.3. Nu îsi trece membrii pe lista BL imediat ce îi demit.
1.4. Nu tine sedinta factiunii la timpul stabilit, nu da salariile, nu da rank up.
1.5. Nu raspunde la reclamatiile membrilor factiunii.
1.6. Nu se ocupa de birotica pe forum adica raspunsuri la aplicatii, reclama?ii ?.a.m.d: acceptat pentru teste, respins, ?.a.m.d
1.7. Sanctioneaza membrii factiunii fara motiv/dovada.
1.8. Ofera mai multe de 1 rank-up pe sedinta.
1.9. Ofera gradul de co-leader mai multor membri, exista doar un singur co-leader pe factiune!
1.10. Neprezentarea la war sau sedinta.
1.11. Acordarea de /fwarn sau /uninvite aiurea.
1.12. Face mai mult de o sedinta pe saptamâna.
1.13. Nu anunta sedinta cu minim 24 de ore.
1.14. Nu anunta testele cu minim 5 ore înainte.
1.15. Daca sunteti leader, nu demiteti membrii factiunii fara motiv doar pentru ca urmeaza sa iesiti din factiune. BL permanent ca leader + ban 2 zile.
1.16. Daca aveti de gând sa iesiti din factiune nu încalcati regulile doar pentru ca oricum veti fi demis. BL 14 zile.
1.17. Întârzie mai mult de 30 de minute la propriile teste, exceptie daca a anuntat pe forum ca testele se amâna. Amânarea este de minim 5 ore, ca si cum ai fi anuntat alte teste.
1.18. Leaderul este obligat sa posteze dovezile greselilor celor care dau testele în caz de reclamatie la adresa lui. În caz contrar leaderul va fi taxat cu [/givelw] iar testele se vor repeta în prezenta unui admin.
1.19. Nu se accepta spectatori la testele leader, exceptie adminul care supravegheaza testele în cazurile de mai sus.
1.20. Cine încalca cu buna stiinta regulamentul desi a fost avertizat înainte de catre un admin si face tot cum vrea el risca FPK + BL permanent ca leader.
1.21. Numarul maxim de membrii este comform /lf.
1.22. Liderul care da rank up aiurea.


2. De acum înainte, sedinta se va tine:

2.1. O singura data pe saptamâna, MINIM 6 zile între sedinte.
2.2. Pentru toate factiunile se va tine vineri, sâmbata sau duminica.
2.3. Se face la ore decente între 10:00-22:00 pentru ca toti membrii sa poata veni la sedinta.
2.4. Ora sedintei odata stabilita, ramâne fixata, nu dati edit pe ascuns si mai ales nu în ultimile 24 de ore de la începerea sedintei. Cei prinsi ca dau edit fara sa anunte toti membrii ca data/ora sedintei a fost modificata risca [/givelw]
2.5. Se da un singur rank-up, un singur salariu, se da/scoate un singur [/fwarn]. Pentru cei care nu sunt prezenti la sedinta, nu vor primi decât [/fwarn] pentru neprezentare.


3. Testele de aplicare în factiune se vor desfasura sub urmatorul algoritm:

3.1. Contracandidatii pentru acelasi post de membru vor da între ei o runda de Deagle, cel care obtine 3/5 victorii trece urmatoarea runda. În caz ca exista doar un singur candidat pentru pozitia de membru, acesta va trece direct la duelul cu leaderul.
3.2. Daca au ramas mai mult de 3 candidati acestia vor da deagle cu leaderul, iar daca leaderul câstiga 3/5 duele, playerul respectiv este picat.
3.3. Candidatii ramasi vor fi apoi verificati la regulamentul factiunii respective, precum si comenzile de membru.
3.4. Daca la sfârsitul acestor întrebari daca ramân mai multi candidati, va intra automat cel care are cele mai putine greseli la regulamente.Daca exista mai multi candidati care au acelasi numar de greseli atunci se vor da duele Deagle între ei, iar cel care a câstigat 3/5 duele este declarat câstigator si fiind intrat în factiune.


4. Atentie!

4.1. Raspunsurile incomplete, partial corecte sau lipsa totala a acestuia, precum si incapacitatea playerului de a raspunde la timp sunt considerate greseli, iar la 3 greseli playerul respectiv este respins.
4.2. Se pot pune întrebari capcane la teste, dar cu bun simt... nu sa picati membru ca a?a va nazare voua.


5. Comenzile pentru lider sunt (toate comenzile de mai jos sunt obligatorii la teste leader):

/fpanel
/fhelp


6. Salariile sunt urmatoarele si sunt obligatoriu de dat celor prezenti la sedinta:

Rank 1 - 50.000$
Rank 2 - 80.000$
Rank 3 - 110.000$
Rank 4 - 150.000$
Rank 5 - 200.000$
ATENTIE: Salriile se pot modifica la unele factiuni!


9. Informatii privind FPK / FW:

- Liderul are voie sa dea unui membru din factiune FPK cu 20/20 FP doar daca acesta si-a dat demisia fara sa aiba 7 zile vechime.
- Liderul are voie sa dea FPK fara FP doar în cazul în care acesta e picat la teste / greseste grav privind regulamentul / scor slab la war (în cazul mafiilor).
- Liderii de mafie au voie oricând sa dea FPK fara FP unui membru, în cazul în care constata ca respectivul nu merita locul în mafie.
- Pentru încalcarea regulamentului sau a gre?elilor, membrii se sanctioneaza de la advertisment verbal (AV) pâna la FW.

10.Invoiri :
10.1. Liderii ce lipsesc mai mult de 3 zile fara a avea o cerere de invoire vor primi FPK
10.2. Liderii mafiilor au dreptul de a-si lasa ca si inlocuitor co-liderul(rank 6)
10.3. Liderii Departamenteler / Agentiilor nu au voie sa lipseasca mai mult de 5 zile . Chiar daca au cerere de invoire acestia vor primi FPK
10.4. Daca liderul nu ca respecta data reveniri, acesta va primi FPK + BL ( o luna)
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://setrix.wikiforum.ro
 
Regulament LIDERI
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
 :: Lideri :: Regulament Lideri-
Mergi direct la: